Share
Go down
avatar
Admin
Posts : 4
Points : 11
Reputation : 0
Join date : 2018-10-07
View user profilehttp://cookforfun-greece.forumgreek.com

Γεμιστά Λαδερά

on Fri Oct 19, 2018 12:35 am
Συστατικά
500 γρ. πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τα λαχανικά

3 κρεμμύδια
6 ντομάτες
5 πιπεριές

Για τη γέμιση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. ρύζι γλασέ
700ml νερό
1 κύβο λαχανικών
2 σκ. σκόρδο
2 κολοκύθι
2 καρότα
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο άνηθο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.



  • Κόβουμε τις πατάτες αφήνοντας τη φλούδα για να γίνουν πιο νόστιμες.


  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.


  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε τις πατάτες.


  • Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος φούρνου.



Για τα λαχανικά





  • Κόβουμε το καπάκι στα κρεμμύδια από πάνω.


  • Αδειάζουμε όλο το εσωτερικό, αφήνοντας 3-4 φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί.


  • Ψιλοκόβουμε όλη τη γέμιση από τα κρεμμύδια.


  • Τη βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.


  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση.


  • Παίρνουμε ένα μπολ.


  • Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε.


  • Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.


  • Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη.


  • Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί.


  • Κόβουμε το καπάκι περίπου  1 εκ. κάτω από το κοτσάνι.


  • Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.





Για τη γέμιση


  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.


  • Ρίχνουμε μέσα τη ψιλοκομμένη γέμιση από το κρεμμύδι μας.


  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.


  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη.


  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας,Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι..


  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.


  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και σοτάρουμε.


  • Βάζουμε 500ml νερό και τον κύβο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.


  • Σβήνουμε τη φωτιά και με το που ρίξουμε το νερό προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας.


  • Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί θα ψηθεί στον φούρνο με τα λαχανικά.


  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε στο τηγάνι όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.


  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε.




Συναρμολόγηση

  • Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο.


  • Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.


  • Προσθέτουμε 100ml νερό στο ταψί.


  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.


  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.


  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε!
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum