Caesar Salad
Wed Oct 10, 2018 10:19 pm
Συστατικά
Για το κοτόπουλο2 φιλέτα κοτόπουλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
2 κ.σ. βούτυρο
Για το dressing
10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
1 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τα κρουτόν
3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
θυμάρι
20 γρ. βούτυρο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
θυμάρι
20 γρ. βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται, θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Για το dressing
Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κρουτόν
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού.
Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
Μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.
Για το σερβίρισμα
Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum
|
|